Ingen ordvits på Ask

Det stormar lite kring vår justitieminister. Hon har låtit tungan löpa fortare än förståndet, och det är väl lätt hänt. Jag kan i och för sig förstå hur hon tänkte när hon föreslog att misstanke om sexköp skulle kunna delges i lila kuvert. Det har nämligen varit praxis att män som ertappas med sexköp kunnat ange adressen till jobbet i stället för bostaden för att frugan inte skulle få veta något. Det säger ju en hel del om polisens inställning till sexköp… Sen kan jag inte låta bli att le lite trött när jag läser om Bodströms krav på Asks avgång och Reinfeldts ”försvar”. Det märks att det är valår! Sen tycker jag att debattartikeln i SvD är väl hård. Ministrar (även kvinnliga) får göra grodor  utan att de ska idiotförklaras. Ask har gjort ett bra arbete som Justitieminister annars och det är inte något som ska tas ifrån henne.

Sen verkar det onekligen som om Christer van der Kwast gör bort sig lite nu när mer fakta kommer fram som tyder på att Thomas Quick är oskyldig till i alla fall flera av de mord han är dömd för. van der Kwast intervjuas av kanal 8 (referat i SvD).  Jag vet inte mer än vad som framkommit i medierna men det börjar lukta rejäl skandal även om Quick kan ha begått något av morden. Helt oskyldig kanske han inte är??

Explore posts in the same categories: Samhälle

Etiketter: , , , , , , ,

You can comment below, or link to this permanent URL from your own site.

9 kommentarer på “Ingen ordvits på Ask”

  1. Hans Says:

    Så att vår justitieminister inte bryr sig om själva grundbulten i vårt rättsystem är en litet fel?

    vad är ett stort? att inte betala tv-lincens!

  2. Anders Carlsson Says:

    Askan har nog en del skit i bagaget.


  3. Apropå Asks…”groda”?…

    Någonstans vill man tro att det Ask uttalat (angående de lila kuverten), sagts i desperation och helt utan verklig mening. Man vill i alla fall intala sig att så måste vara fallet. Det justitieministern lyckades framställa som sin uppriktiga inställnin…

  4. Jonas Says:

    Man har alltid möjlighet att ange för en myndighet vilken adress man vill att myndigheten ska kontakta en på (praktiskt om man t ex vistas i sommarstugan, hos pojkvännen, i studentrummet som man hyrt i fjärde hand, etc). Anmärkningsvärt vore det först om polisen aktivt skulle upplysa just sexköpsmisstänkta personer om den möjligheten. Annars är det som med andra brott – lagens straff är inlåsning eller indragning av en penningsumma, inte förnedring och uthängning.


    • Jonas, nu är det några år sedan, men som jag minns det var det just så. Poliserna erbjöd just sexköpare att skicka papprena till jobbet i stället för hemmet.

  5. Jonas Says:

    För övrigt är Beatrice Ask uppenbart inkompetent för sitt uppdrag och borde aldrig ha utnämnts.


Lämna en kommentar