Nu räcker det!!

Ytterligare en ung man är skjuten i Malmö. Inte död som det verkar men skjuten i magen. Vad är det frågan om? Ska de hålla på att skjuta varandra till det finns en ”last man standing”? Alla är unga män med sina liv framför sig. De har mammor som älskar dem (i bästa fall) och kanske småbröder som ser upp till dem. Nu är så många döda att jag tappat räkningen. De enda av de inblandade som kan sova gott på nätterna är de som sitter i fängelse.

Jag frågar mig två saker; är det här för att stanna? Ska vi vänja oss vid skottlossning på öppen gata i Sverige? Eller är det en extrem situation som gäller just de här unga männen? Att deras bakgrund, händelser so inträffat tillsammans bildat en grogrund för just det här gängkriget?

Det andra jag frågar mig är om det är värt det? Att hedern är värd att dö och dödas för? För det är tydligen det som det handlar om från början. Någon har sagt något som inte kunde förlåtas. Bara straffas med våld. Sedan krävde hedern att det våldet skulle hämnas och så vidare.

Polisen? Vad ska de göra? De kan ju inte låsa in alla som riskerar att skjutas. Det är liksom inte skäl att frihetsberöva någon. Sen hör det ju till att de som hotas inte så gärna pratar med polisen.

Det hela är i alla fall sorgligt, onödigt och kostar massor i lidande och i pengar för rättsväsendets insatser.

Explore posts in the same categories: Gäng

Etiketter: , ,

You can comment below, or link to this permanent URL from your own site.

12 kommentarer på “Nu räcker det!!”

  1. J. Says:

    Sänk invandringen så löser sig problem över sikt. Det är det enda vi kan göra just nu.

  2. KM Says:

    Vi får anpassa oss. Gör som Israel – bygg en mur sunt skiten och släng nyckeln till porten…
    Eller fråga politikerna varför vi SKA påtvingas det mångkulturella kafkahelvetet.

  3. illwillfn Says:

    ”Det hela är i alla fall sorgligt, onödigt och kostar massor i lidande och i pengar för rättsväsendets insatser.”

    Jag håller med. En av många anledningar till varför jag kommer rösta på det enda parti som faktiskt vill förbättra Sverige.

    Det räcker nu, det Sverige jag växte upp i finns inte längre…men jag vill ha tillbaka det. Inget mer av det här.

  4. Nils Says:

    Det här är främmande även för de som invandrade hit på 60-70 talet och deras barn. Det som pågår nu är frukten av allt drägg som inkommit bara de senaste 10-15 åren fram till idag.

    • Hanna Says:

      Mona Sahlin kommer ju alltid dragande med den invandring vi hade från 50- till 70-talet när någon kritiserar dagens massinvandring.
      Den invandring vi hade då var ju en positiv invandring som hjälpte Sverige att bli en välmående stat. Människor invandrade och blev goda medborgare och skattebetalare.
      Dagens invandring, till arbetslöshet och bidragsberoende, tillåts av politiska skäl som väl ingen människa med normal begåvning begriper nyttan av, annat än att få lämplig valboskap till socialisterna eller att någon politiker (gissa vilken?) har satt sig i beroendeställning till någon rik arab. Vem är det som tillåter dagens massinvandring av folk från arabländer? Den invandringen har ökat lavinartat de senaste fyra åren, med moderaterna i regeringen.

  5. Nias Says:

    Är det inte så att man (i alla fall förr) kunde låsa in HIV smittade som hade oskyddat sex utan att bry sig om vem de smittade med den dödliga sjukdomen.

    Man undrar ju om inte detta gängbråk kan likställas med det. Man skjuter vilt på öppen gata. Det är rena undret att ingen oskyldig blivit skadad. Det borde finnas någon paragraf som tillät att människor som upprepade gånger tydlig visat att de inte bryr sig om ifall allmänheten kan komma till skada borde låsas in där de inte kan göra någon skada.

    Det är ju bara en tidsfråga innan någon annan råkar ut för en förflugen kula. Tänk om det blir ett litet oskyldigt barn. Vilket skräck scenario, som tyvärr inte alls är så långsökt som man hade önskat.

  6. ragnar Says:

    Albaner mot Bosnier, klaner som krigar om den kriminella arenan. De har flyttat hit balkankriget i miniatyr.

  7. xy Says:

    Fråga Fredrik och Mona vad de tänker göra åt det så kommer de förmodligen att stå som levande frågetecken och undra vad du menar. Därför ser Sverige ut som det
    gör idag. Vi har fått hit avkomman från flera hundra
    års kusingifte. Alla vet hur resultatet blir av inavel


  8. Tack för alla kommentarer. Jag är inte jätteförvånad över att SD-sympatisörer är snabba att vända detta till sin fördel. Men när jag skrev Nu räcker det! så var det för att jag tycker att alla unga män ska få växa upp i fred utan att skjuta någon eller bli skjuten. Oavsett hudfärg eller ursprung. Det går inte att jämföra invandringen från 60-talet med de som kommit hit från Balkan efter kriget. De som kommit har skador från kriget och andra trösklar när det gäller våld. Skulle vi nekat alla att komma in? Jag vet att många tycker det, men jag vill bo i ett land som hjälper människor på flykt. Jag tycker det är pinsamt att tänka på hur Sverige hanterade judiska flyktingar under 2:a världskriget.

    Att låsa in någon för något som de kanske kommer att göra hör ju inte hemma i en rättsstat…

  9. Lukas Says:

    Jamen varför klagar du då Rättsråttan. Du vill ju tydligen ha det på det här viset eller har du inte fattat att massinvandring av kreti o pleti ger det här resultatet.
    Sen har du iofs rätt i det där med judarna men bara för det går det inte att försöka ta igen skadan med öppna dörrar för allt och alla. Vi har provat att vara humanistiska och nu ser vi resultatet.

  10. Lukas Says:

    Dessutom är det lågt att beskylla SD för att de försöker vända det till sin fördel när de med all rätta kräver ändring/åtgärder.
    De flesta pro SD är det pga att verkligheten ser ut som den gör. Jag har träffat många pro SD som helst sett att vi haft ett samhälle där de inte behövts men så är det inte idag. Våra blinda riksdagspartier har skapat SD eftersom de inte haft förmågan att förstå och agera inför de problem de skapat/fortsätter att skapa.
    Det finns ju tom de facto massvis med invandrare som själv är så trötta på skiten att de kommer att rösta SD.


    • Ja du Lukas, jag vet att det inte är någon idé att argumentera men gör det ändå; det finns främlingsfientliga partier i alla länder oavsett hur stor deras invandring varit. Alltså har SD inte skapats av våra riksdagspartier.


Lämna en kommentar