Muslimer eller skinheads?

Det har kommenterats mycket på min blogg om mordet på Kaptensgatan i Malmö där 26-årige Daniel höggs till döds av en 15-åring och hans 17-åriga kompis. Det har framkommit viss information som gör fallet svårt för media att hantera. Offret var öppet homosexuell och detta har det stått om i tidningarna. Båda förövarna är tydligen muslimer (enligt uppgifter på Fria Nyheter här på WordPress) och den äldre har en islamisk blogg. Detta har inte stått i tidningarna. Fria Nyheter mfl tolkar detta som att de politiskt korrekta journalisterna av någon anledning väljer att mörka sanningen. Jag vet inte, det lär väl komma fram så småningom.

koranen

Utifrån pojkarnas ursprung och ev. anknytning till extrem islamism kan man anta att mordet var ett hatbrott som riktade sig mot offrets sexuella läggning. Kommentarerna på råttans blogg har växlat mellan misstro mot att pojkarna har kunnat göra det de gjort (killarnas bekanta) och hämndlystnad mot dem (offrets bekanta och de främlingsfientliga). Nu kan jag inte låta bli att undra hur kommentarerna sett ut om förövarna varit två skinheads med blont hår (om de haft något) och blå ögon? 120px-dr_martens_boots

Vi brukar nämligen förklara invandrares avvikande beteende med deras kultur/religion och svenskars avvikande beteende med psykologi.

Explore posts in the same categories: Samhälle

Etiketter: , , , , , , ,

You can comment below, or link to this permanent URL from your own site.

5 kommentarer på “Muslimer eller skinheads?”

  1. Fina Says:

    En förklaring till att invandrares avvikande beteende förklaras med deras kultur och religion kan möjligtvis bero på att många invandrare själva definierar och identifierar sig genom sin religiösa och kulturella tillhörighet. De invandrare som kommer till Sverige idag kommer till största del från länder och kulturer där individen inte definieras individualistiskt utan istället ser sig som en del av en grupp, en stam, en klan, ett folk, en kultur och en religion. Sverige är ett sekulariserat, i det närmaste avkristnat samhälle där individen och individualismen står i centrum och där individen själv förväntas ta ansvar för sina egna handlingar. Därför ligger det närmare till hands att psykologisera och förklara beteenden via psykologin och i viss mån sociologin. Inom stam och klansamhället är det hela gruppen som ansvarar för den enskildes handlingarna och det är också därför vi i Sverige på senare tid fått lära oss vad hederstänkande innebär.


    • Fina; helt rätt. Du gav precis förklaringen till varför vi har olika förklaringsgrunder. Nu handlar ju min blogg om rättsväsendet och jag råkar tro på likhet inför lagen. Alltså bör vi försöka förstå invandrarnas handlingar och döma dem utifrån samma mått som svenska förbrytare. Jag tror att kulturrelativismen leder till ökad segregation och inte till ökad förståelse. Sen kan vi som är nyfikna och vill fundera vidare på människors bevekelsegrunder ha den teoretiska överbyggnad som du och jag verkar dela, men i praktiken finns det bara en väg: likhet inför lagen.

  2. Piraten Says:

    Om det varit ”två skinheads med blont hår” som högg ihjäl en bög, hade det tagit hus i helvete. FN med hela barnkonventionen hade gått i taket och Mona Sahlín hade varit i TV flera gånger om dagen och fördömt ildådet!


    • Men Piraten, det har ju hänt? Det var tex en homosexuell hockeyspelare i Västerås som blev mördad av en högerextrem man för några år sedan. Det jag undrade var hur alla främlingsfientliga typer här på nätet skulle reagerat då. Jag tror de hade varit rätt tysta…

      • Piraten Says:

        Vad jag egentligen menar är att det finns en orättvisa i rättssystemet. Alla mord borde bedömas lika. Den som berövar annan livet, dömes för mord till fängelse i tio år eller på livstid. Olika försvårande omständigheter gör skillnaden mellan 10 år och livstid.

        Ex.1) Om en skinnskalle snyggt och prydligt skjuter ihjäl en bög bara därför att bögen är bög skall ses som lika; om en bög snyggt och prydligt skjuter ihjäl en skinnskalle bara därför att skinnskallen är skinnskalle.

        Ex.2) Etcetera etcetera …


Lämna en kommentar