Gängen tar över Sverige?

”DE HAR TAGIT ÖVER LANDET” basunerar Aftonbladet ut och avser MC-klubbarna. (Artikel skriven av Zendry Svärdkrona och Claes Petersson) Rubriken ger en massa obehagliga associationer. Om det hade varit sant så hade det betytt att vi hade fått vända oss till den lokala MC-klubben när vi tex ska söka bygglov eller när  vi behöver en dagisplats. Kom igen Aftonbladet; inte fan tar de över Sverige. Det är oändligt långt kvar tills dess. Varför skrämmer ni upp folk i onödan?

Hur farligt är det då? Vad kan hända? Jag vill skilja på MC-gängen och på de andra gäng som finns, tex OG, ASIR och förortsgäng och andra mer eller mindre lösa sammanslutningar. Eftersom Aftonbladet skriver om MC-gängen så gör jag det också ;-).

ha-vast1

Som det är nu så rekryterar båda sidor, enligt Aftonbladets artikelserie så har de lite olika taktik. HA värvar bikers som de sedan gör kriminella (eller mer kriminella än de var från början). Bandidos värvar kriminella som sen hjälpligt stöps om till bikers. En annan skillnad finns också, en som inte Aftonbladet nämner, och det är att HA är en ganska rasistisk organisation. De värvar helst svenskar medan Bandidos tom har haft icke-svenska presidenter. Som Mehdi Seyyed tex.

Hur påverkar då MC-gängen oss ”vanliga” människor? Det brukar ju skojas om att det inte görs några inbrott i de områden där HA har sina lokaler och så kan villaägare luras till nån sorts trygghet. Men annars då? Märker vi vem som ligger bakom restaurangen där vi brukar äta? Bryr vi oss om personalen får vita eller svarta löner? Det finns inte så få företagare som fått påhälsning av HA när fordringar sålts till dem.

Jag tycker annars att man ibland överskattar MC-gängen. Visst är de smarta, visst har de bättre disciplin inom de egna leden än ”vanliga kriminella” men de är inte så smarta och de har framför allt ingen legitimitet i samhället. De har inte lierat sig med politiska partier eller politiker som har skett i Italien. De är fortfarande busar och banditer. De knarkar, även om de försöker minska missbruket för man blir en sämre kriminell om man är påtänd, och framför allt så super de och de saknar utbildning och kommer aldrig att ta sig in i den verkliga maktens korridorer. Stor skillnad alltså jämfört med annan ”riktig” maffia.

js-bandidos-logga_2Om nu HA är den organisation som genom att försöka välja nya medlemmar med omsorg och försöka hålla någon sorts ordentlig fasad, så är Bandidos just banditer. De rekryterar mera hej vilt och de är mer utåtriktade i sin kriminalitet. Å andra sidan så har de en bredare rekryteringsbas eftersom de tar med invandrare. Viss heder åt Bandidos som faktiskt har lite humor i sin symbol! HA:s dödskalle är bara sååå pretentiös…

Vem som är farligast? Bandidos eller HA? Det får vi veta nästa gång de börjar kriga mot varandra och det är bara en tidsfråga innan de gör det igen. De är båda organisationer som är uppbyggda kring våld, kriminell heder och vapen. Vad är det som säger att de kan hålla sams och respektera varandras revir någon längre tid?

Explore posts in the same categories: Gäng, Samhälle

Etiketter: , , , , , ,

You can comment below, or link to this permanent URL from your own site.

20 kommentarer på “Gängen tar över Sverige?”

  1. sandra Says:

    og är nog farligare än asir iaf. de ska tydligen vara kraftigt försvagade just nu. personligen så ser jag inte mc-gängen som lika farliga.

    http://nyheter24.se/nyheter/inrikes/131688-kriminella-gang-avancerar


  2. Det är ytterst tröttsamt att läsa dessa ständiga texter sprungna ur okunskap och tillägnad propaganda.MC-klubbarna är inga kriminella organisationer.Den s.k. mc-kriminaliteten är uteslutande ett resultat av enstaka individers egen brottslighet.Detta är inte rätt forum för att utveckla detta ämne till fullo varför jag istället hänvisar till Nättidningen Payback:s hemsida (www.payback.name)och artikeln ”Sanningen om bikerkriminaliten” Peter Schjerva/Nättidningen Payback


    • Att skriva utifrån egna erfarenheter är knappast okunskap, kanske en annan sida av saken bara? Men jag ska absolut kolla in din nättidning. I kväll, när jag kommit hem från mitt arbete inom rättsväsendet 😉


    • Oki Peter Schjerva från nättidningen Payback; jag kan inte påstå att jag läst allt. En enorm mängd text med en färgsättning som var rätt jobbig för ögonen. Men jag läste tillräckligt för att fatta poängen; du anser att MC-gängen inte är så kriminella som polisen framställer dem. Jag är ingen statistiker men jag tänker så här; alldeles oavsett vad medlemmar i MC-klubbar (eller deras stödklubbar) blir dömda för för brott så ser jag ett problem i deras hot om våld. Bara genom att komma till tex en person som är skyldig pengar, klädda i västar och en 3-4 stycken uppfattas som ett hot. Det troliga i en sån situation är att de varken blir åtalade eller dömda för det. Betyder det att de inte begått ett brott? Det tycker inte jag.


  3. Nu pratar vi äpplen och bananer.Att gå in på enskilda rättsexempel är alltid vanskligt och riskerar att bli väldigt missvisande då det alltid föreligger kringomständigheter av förmildrande eller försvårande natur.Vad som också måste vägas in i sådana bedömningar, och som rättsväsende och polisen helt bortser ifrån, är om det faktiskt föreligger en konkret, verklig skuld.I bikerns värld gör man rätt för sig.Har man satt sig i skuld betalar man också tillbaka. Det handlar om heder och rättskänsla. Betalar du inte får du räkna med hembesök.Så är det bara.

    I det exemplet du staplar upp så är det enligt mitt synsätt således lika mycket en fråga om skuldens verklighet.Är det en riktig skuld så kräver du in den, också med våld om så fodras.Det är sista alternativet när frivillig betalning efter anmodan misslyckats.

    Är det rätt? Begår man ett brott då?Ja,enligt svensk lag gör man så och åker man fast tar man då också sitt straff för detta.Har man moraliskt rätt att driva in en skuld med hotfullt uppträdande och med hot och t.o.m användande av våld såsom sista utväg?Självklart.Varje människa skall betala det han skyldig äro och gör man inte det frivilligt blir det också konsekvenser.

    Hur bör då ett sådant fall bedömas i en domstol?Förövaren skall fällas för misshandel om det gått så långt.Vid straffutmätningen och vid ett eventuellt skadeståndsyrkande skall domstolen dock ta hänsyn till de faktiska omständigheterna kring affären. Handlar det om en verklig skuld och den som varit skuldsatt först får chansen att betala skall detta vägas in vid bedömningen om sstrafflängden. Något skadestånd bör heller inte utgå i sådana fall.

    Är ett sådant fall ett bevis på mc-klubbars kriminalitet? Nej! Detta är återigen enskilda individer inom kulturen som begår brott, tillsammans med någon medlem eller personer helt utanför mc-miljön. Exempel på just sådan brottslighet som Brå-rapporten ”MC-brott 1999:6 pekade ut var den rådande inom mc-kulturen och som sedan dess också hävdats från företrädare av mc-kulturen, men aldrig redogjorts för i pressen. Mc-klubbarna har i dylika fall vare sig beslutat, tagit del i eller fått profiten av inkassoåtgärden. Och då ingen mc-klubb har kriminalitet vare sig som idé, syfte eller metod, förtjänar heller ingen mc-klubb att kallas kriminellt mc-gäng. Detta oavsett vad enskilda medlemmar hittar på! Kriminalitet fodrar att en enskild mc-klubb planerar, beslutar, verkställer en kriminell handling och slutligen njuter profiten av den kriminella gärningen.
    Peter Schjerva/Nättidningen Payback


    • Oki Peter Schjerva där har vi så att säga ”pudelns kärna”. Självklart anser jag också att man ska betala skulder men om det hade drabbat mig hade jag gått till Kronofogden. Jag tror nämligen på rättsväsendet. Det kan kan aldrig vara ok att med hot om våld ta det som man anser vara ens rätt. Vad tar man mer sen?

      Jag vet inte om alla medlemmar i tex Hells Angels är kriminella, men de tycker i alla fall att det är ok att enskilda medlemmar är det. Jag tror att de flesta andra föreningar som sysslar med tex fotboll eller schack eller segelflygning eller vad som helst hade uteslutit medlemmar om det kommit fram att de var inblandade i grov kriminalitet. Det säger nånting om de MC-klubbar som anses vara just kriminella.


  4. Jag förstår att du har fullt förtroende för rättsväsendet som jobbar inom det men bikers har av naturliga orsaker inte detsamma förtroende.Detta bygger delvis på kulturskillnader.För det första tar man inom bikerkulturen,av tradition, hand om sina egna affärer utan att blanda in myndigheter.

    Rättsväsendet i övrigt har sedan länge förföljt och trakasserat enskilda bikers såväl som klubbar.Via ideliga fordonskontroller, drogtester, legitmations- och körkortskontroller ,kroppsvisitationer,
    registreringar av namn på fordons alla passagerare, filmande och fotograferingar av fordonspassagerare, husrannsakningar, razzior m.m. har förtroendet för länge sedan tangerat botten.När sedan speciella lagar gör att man riskerar att straffas hårdare än vanligt folk på grund av en icke bevisad tillhörighet till sk. kriminell organisation så lär det bli svårt att någonsin återställa förtroendet för rättsväsende ochj myndigheter bland bikers.

    Jag anser det vara rätt att med våld ta det som man anser vara ens eget.Det är bikerns sätt att ”taking care of business.” Åker man fast tar man också sitt straff.Men, och kärnan i resonemanget,människor skall betala det de är skyldiga annars får de också ta konsekvenserna! Det blir inte frågan om någon utvidgning av detta begrepp.Man ”tar inget mer sen.” Detta är frågan om ett isolerat hedersbegrepp, att man gör rätt för sig.En inställning som saknas i övriga samhället idag och som vi som nation hade mått bra av att äga i ett betydligt större mått.

    Vad säger det om mc-klubbarna, att de anser det ok att enskilda medlemmar begår kriminella gärningar?
    Att mc-klubbarna, och de individer som är medlemmar, är oerhört vidsynta och toleranta gentemot andra!Betydligt mer än inom samhället i stort som har en allt mer accelererande tendens att ta avstånd mot och stöta bort allt avvikande.I bikerkulturen är det viktiga vem du är som person, vad du står för, om du ställer upp för klubben och dina bröder m.m. Vad du gör på din fritid eller hur du drar in pengar är inget klubben lägger sig i så länge det inte återverkar på klubben.

    Jag skulle vilja bolla tillbaks bollen och fråga dig: Tycker du det är korrekt att ta urin- och blodprov;utföra fordonskontroller och körkortskontroller ibland flera gånger dagligen av personer bara för de tillhör en stigmatiserad mc-klubb? Tycker du det är korrekt att kontrollera, registrera och fotografera alla personer i ett sällskap, eller i en bil, bara för att man vill besöka en annan klubbs fest? Fiins det verkligen lagstöd för detta? Att göra kontroller så frekvent? Att regisrera personer bara för att de går på fest? Och var,inom vilka lagparagrafer, finns isåfall detta lagstöd?
    Peter Schjerva/Nättidningen Payback
    Peter


    • Det är intressant att du skriver att det är skillnad i kulturen. Det är ju precis det som är problemet. Samhället har enats om ett system där vi vart fjärde år väljer politiker som sedan kan stifta rikets lagar. Om sen en mindre grupp väljer att ställa sig utanför detta system så blir det problem. Dels för samhället men givetvis också för de grupper som valt att stå utanför. Det gäller inte bara 1%-klubbarna utan även tex fundamentalister av alla religioner och även en del av den romska minoriteten. Det är ett fritt val, acceptera samhällets spelregler så slipper man bli kontrollerad av polisen i tid och otid.


  5. För att kunna förstå en kultur och dess kulturegna yttringar, symboler, värderingar och handlingar måste du ofrånkomligen placera den i sitt rätta sammanhang. Du måste försöka tränga in i den världen och nå förståelse för dess drivkraft och tankevärld. Hur gör man då bäst detta? Genom att förfölja, trakassera, eller utestänga desamma från samhällsdebatten? Nej, enbart genom att föra en öppen dialog och närma sig varandra med en ömsesidig respekt för varandras skilda synsätt kan man någonsin inlemma främmande kulturyttringar i ett lands samhällsbygge.

    Bara för att något är främmande och annorlunda behöver det inte nödvändigtvis vara fel. Liksom västvärlden och kristendomen inte med automatik äger patent på vilken kultur eller religion som är den ultimata för andra folkslag eller i andra världsdelar, har inte heller vårt samhälle ensamrätt på vare sig kulturyttringar, värderingar eller vilken moral folk har som rättesnöre och väljer att leva efter.

    Bikerkulturen är inte en kultur för alla och kommer så heller aldrig att bli. Den är för vissa individer som värdesätter andra saker än samhället i övrigt. Den är för personer som frivilligt lever efter stränga moralregler. Den är för personer som sätter brödraskap, lojalitet och solidaritet högre än något annat i livet m.m. Inom bikerkulturen är det viktiga vem du är som person, vad du står för, och om du ställer upp för klubben och dina bröder m.m. Vilket yrke eller vilka åsikter du har spelar ingen roll. Det handlar om respekt för varandras person och särart.

    Den samhällsupptrappning med mobilisering mot den organiserade brottsligheten och då framförallt s.k. mc-gäng drabbar urskiljningslöst. Jag tror inte den s.k. vanliga människan förstår vad mc-klubbarna och dess enskilda medlemmar redan idag får utstå och har fått utstå länge. Många mc-klubbsmedlemmar har länge fått leva med dagliga fordons-, urin- och blodprov. Inte bara en gång utan flera gånger dagligen! Detsamma gäller med körkorts- och legitimations-kontroller. Åker du iväg till ett mc-evenemang eller en annan klubbs fest väntar fotografering/filmning av alla som deltar. Ovan på detta tillkommer frekventa husrannsaknningar, av privatbostäder såväl som klubbhus, kroppsvisitationer och rena razzior. Då har jag ändå inte nämnt användandet av alla tvångsmedel såsom buggning, teleövervakning, teleavlyssning och kameraövervakning, just på grund av att den ju är hemlig och därför oöverblickbar rörande omfattningen. Men, låter detta som ett normalt förfarande i en demokratisk stat? Jag bara frågar. Då skall vi komma ihåg att en fjärdedel, i de mest brottsaktiva klubbarna, är ostraffade och ytterligare c:a 25 % har högst ett eller ett par ärenden på sig vilka i de flesta fall rör sig om bagatellartade brott såsom fortkörning, bilbältesbrott elller liknande. För mer exakt information kring detta se den statistiska sammanställningen på http://www.payback.name, artikeln ”Sanningen om bikerkriminaliteten.” Är det då rimligt att så grova tvångsmedel drabbar i så hög grad ostraffade människor eller människor med obetydlig brottslighet i en rättstat? Vad tror du denna övervakning och kontroll kostar samhället och skattebetalarna?


    • Peter: Du skriver precis det jag också skrev i mitt förra svar;

      ”Bikerkulturen är inte en kultur för alla och kommer så heller aldrig att bli. Den är för vissa individer som värdesätter andra saker än samhället i övrigt.”

      Bikerkulturen har valt att ställa sig utanför samhället och då får de också ta konsekvenserna av detta. De flesta jag träffat från den kulturen gör också detta utan att gnälla. De vet vad som gäller. Jag tror att vi kan sätta punkt i vår lilla debatt med detta, eller hur?


  6. Vi verkar vara rätt ensamma på vår stig, vi bikers!

    Nej,jag anser inte vi kan sätta punkt med detta. Du missuppfattar vad jag säger, avsiktligt eller ej. Bikerkulturen har inte frivilligt valt att ställa sig utanför samhället. Bikerkulturen är idag avstängd och utesluten från samhället. Outcast inte outlaw, numer. Vad menar jag då med detta? Jo, samhället syn, polisens;medias och politikernas syn på bikerkulturen rules och är allenarådande.Enskilda bikers, bikerorganisationer och bikerklubbar ges inga möjligheter till replik efter olika anklagelser eller tidningsskriverier. Bikers ges vidare inga möjligheter till att delta i debatter, publicera artiklar eller liknande. En sida styr allsmäktigt över alla medier och uttrycksformer. Tycker du det låter som en perfekt demokrati?

    Vad du egentligen menar är att ställer man sig utanför samhället är det fritt fram att förfölja dessa individer oavsett om de begår brott eller ej? Jag trodde, i min bleka enfald, att det var brottslighet som den verkställande makten, polisen, var satt att bekämpa. Det är nämligen en väsentlig skillnad mellan att ställa sig utanför samhället och att begå brottsliga handlingar. Jag visste inte att det var avvikande kulturgrupper i allmänhet som skulle utrensas. Jag måste säga att det var oroande nog när det var politiker och polisen, den beslutande och verkställande makten, som stod för detta synsätt. Nu visar det sig dessutom vara också den dömande makten som uppvisar samma fördomar gentemot en specifik kulturyttring. Vi har en lång väg till vi kan hoppas komma till en punkt där vi återigen kan hoppas få åtnjuta vår grundlagsenliga rätt enligt regeringsformen 1 kapitlet:2 paragrafen: Den offentliga makten skall utövas med respekt för alla människors lika värde och för den enskilda människans frihet och värdighet.

    När inte längre rättsrepresentanter erkänner vår lika rätt inför lagen, hur skall bikers då någonsin kunna hoppas på rättvisa? Att bikers skall bedömas efter samma mallar som alla andra? Att vi skall betraktas som oskyldiga till dess vår skuld bevisats? Att vi får samma straff, vare sig mer eller mindre, än vilken annan individ som helst som begår samma brott? Att vi inte oskyldigt, och utan misstanke om brottslighet, hängs ut i massmedia med bild, inkomstuppgifter för att allmänintresset så kräver? Att olika former av myndigheter och media skulle sluta att kalla mc-klubbarna för kriminella mc-gäng och inse att den brottslighet som förekommer inom miljön är resultatet av enskilda individers kriminalitet och inte klubbens?

    Jo, genom att aldrig förtröttas. Genom att alltid och överallt ta kampen! Genom att nu och i alla evighet bekämpa de och deras åsikter, vilka utan annan anledning än avund eller rent hat, är våra fiender!


    • Visst väljer man att stå utanför samhället om man vill ingå i en av de MC-klubbar som räknas som kriminella! Det kan väl inte vara obekant för någon vilket rykte de har? Du får det att låta som om man föds in i bikerkulturen och därmed inte har något val. Sedan ska givetvis ingen trakasseras men polisen har lagligt stöd att kontrollera individer som de misstänker kan begå brott. Jag kan inte riktigt förstå att det skulle vara trakasserier. Jag tycker absolut att bikers ska dömas efter samma mallar som andra, alltså ska deras kriminalitet bestraffas även om de själva anser att de handlat rätt. Du säger emot dig själv ibland, men det är lätt hänt när man skriver så mycket text som du gör.


  7. Alla skall vara och behandlas lika inför lagen!

    För det första: Ingen har påstått att inte bikers skall dömas efter samma mallar som alla andra. Det är ju just det vi pläderar för.Lika behandling inför lagen oavsett tillhörighet. I detta mitt resonemang ligger dock att bikers inte heller skall dömas hårdare än andra för samma utförda brott. Det vill säga att s.k. tillhörighet till en kriminell organisation inte skall rendera hårdare straff för ett inbrott än vad ex.visJesper Svensson får.

    Polisen har laglig rätt att kontrollera individer som kan misstänkas begå brott, skriver du.Du undviker därmed sakfrågan. Hur många gånger på en dag anser du då att polisen skall ha rätt att kontrollera samma persons blod- eller urinstatus?Var går i din mening gränsen för trakasserier? Eller menar du i själva verket att polisen aldrig kan göra sig skyldig till övertramp i dessa ärenden oavsett hur många gånger de kontrollerar samma individer? Skall vi införa ett Stasi-samhället, med dess fulla kontrollmöjligheter av misshagliga medborgare? Är det ett sådant samhällssystem du understödjer? Jag ber dig göra ett litet experiment härvidlag. Ring om en lokal mc-klubb och be att få följa med klubben till en fest exempelvis hos Hells Angels eller Bandidos. När ni kommer till festen kommer du att utsättas för något eller flera av följande åtgärder: registrering, fotografering, filmning, kroppsvisitation, blodprov, urinprov m.fl. Detta drabbar nämligen alla oavsett tillhörighet. Vilket brott har du då gjort dig skyldig till? Anser du fortfarande inte att det utgör trakassering då du utsätts för dessa åtgärder bara för att du vill delta i en fest eller arrangemang?

    En annan sak som nyligen aktualiserats:Anser du det vara korrekt och ingå i polisiär verksamhet att, såsom nyligen gjordes i Västerås, stoppa unga kvinnor på in- och utväg till efterfest hos en mc-klubb för att påtala att klubben tillhör den organiserade brottsligheten?

    Vidare, det är för mig verkligen inte obekant vilket rykte de klubbar har som kallas kriminella. Det är ju just av den anledningen jag skriver och försöker upplysa en desinformerad allmänhet.
    I Sverige har vi en grundlagsskyddad föreningsfrihet. Detta innebär i förlängningen att ingen skall vara stämplad eller behandlas särskilt bara på grund av sin tillhörighet till en viss förening. Då det är en grundlag borde den också försvaras och respekteras, speciellt av alla som jobbar med juridik eller har sin bäring från rättsapparaten. Att bara ifrågasätta och i förväg misstänkliggöra individer uteslutande på grund av ett medlemsskap i en förening påvisar ju att bikers inte har samma förutsättningar till rättvisa domslut, då rättsrepresentanter i förväg förutsätter deras skuld. Jag vill här hänvisa till Europakonventionen artikel 6.1 Var och en skall, vid prövningen av hans civila rättigheter och
    skyldigheter eller av en anklagelse mot honom för brott, vara berättigad till en rättvis och offentlig rättegång… och samma konventions artikel 6.2 Var och en som blivit anklagad för brott skall betraktas som oskyldig till dess hans skuld lagligen fastställts. Skall inte du som arbetar inom rättsväsendet vara skyldig att respektera dessa grundläggande rättigheter samt även tro på och argumentera för dessa?

    Till sist vill jag bara återigen kommentera begreppet ”att stå utanför samhället”. Detta förutsätter inte såsom du antar att man ställer sig över lagen. Jag har pläderat i denna sak tidigare i blogginläggen här. Jag vill nu bara göra dig frågan: Vi har religiösa sekter och munk- och nunneordnar som står helt utanför samhället och i vissa fall saknar all form av kontakt med yttervärlden och dess befolkning. Följande ditt resonemang ,att man med automatik om man väljer att stå utanför samhället också är kriminell, skulle även dessa då räknas som kriminella och förtjäna förföljelse och trakasseras. Av detta följer att ingen skall förföljas eller trakasseras på grund av att man väljer att stå utanför eller leva vid sidan av ett samhälle. Enskilda individer som begår brottsliga handlingar, skall för givna brott åtalas, men ingen skall behöva förföljas i förväg eller på grund av ren tillhörighet till vad det än må vara!

    Och denna gång vill jag att du faktiskt svarar på mina ställda frågor och inte gömmer dig bakom enkla, allmänna argument!


    • Nu tycker jag att det är dags att skilja på de bikers som vill pyssla med sina motorcyklar, åka ut tillsammans och festa ihop och på Hells Angels, Bandidos och deras stödklubbar. Du skriver som om det inte fanns några skillnader inom bikerkulturen. Det gör det. Inget du skriver kan få mig att tro att Hells Angels bara är intresserade av att åka MC och festa ihop. Jag är tillräckligt insatt i detta genom mitt arbete för att faktiskt veta saker, inte minst genom att ha pratat med ett stort antal medlemmar i olika MC-klubbar. Går man på fest hos Hells Angels så kan man inte låtsas bli förvånad över att polisen visar intresse, det hade varit tjänstefel av polisen att inte kontrollera deltagarna i en sådan fest. Om man sedan känner sig kränkt av detta så är det i så fall en upplevelse som delas av andra grupper som ådrar sig polisens intresse. Unga män med arabiskt ursprung tex.

      Du verkar förutsätta att medlemmar i Hells Angels, Bandidos och deras stödklubbar döms hårdare just för att de är medlemmar i eller anknutna till dessa klubbar. Vet du att det är sant? Har du fakta som stöder denna tes? Jag kan inte minnas att jag reagerat över några domar de senaste åren att de skulle varit hårdare än praxis just för att den tilltalade varit biker. Tvärtom tycker jag att den man som blev dömd för att ha innehaft 70 kilo dynamit kom lindrigt undan när han bara fick 1 års fängelse.

      När jag har skrivit om att de klubbar jag nämner ovan har ställt sig utanför samhället så har jag inte baserat det på tidningarnas skriverier utan även det på mina samtal med medlemmar och/eller wannabees. De känner sig inte som en del av samhället och skulle tex aldrig drömma om att polisanmäla när de själva blivit utsatta för brott även om det varit mycket grova saker.

      Vi kommer nog aldrig att bli överens om detta du och jag Peter. Fortsätt ditt informationsarbete gentemot allmänheten, det är bra att många olika röster kommer till tals i debatten, även gamla rättsråttor som jag kanske?


  8. Självklart finns det skllnader på klubbar inom kulturen. Seriositeten och hängivenheten skiftar beroende på omständigheter, medlemmars åldrar, arbetssituationer och personliga situation. Du försöker dock uppfinna skillnader som inte existerar.Tror du inte att HA, Bandidos och deras stödklubbar också pysslar med sina motorcyklar, åker hoj och festar ihop. Då är du väldigt felinformerad, kan jag bara säga.Skillnaden mellan dessa klubbar just och de andra ligger inte i motorcykelåkandet utan i hängivenheten. De sk internationella klubbarna lever helt och uteslutande i och för motorcykeln och kulturyttringarna kring denna.De är de är mest runt på olika fester i landet och dessutom gör flest utlandsturer då de besöker evenemang eller avdelningar i utlandet.

    Jag kommer aldrig att gå med på att det kan vara korrekt att trakassera folk uteslutande för att de går på en fest, var det vara må.Att du tycks anse det rätt, men inte kan ange var dessa repetativa åtgärder tillåts enligt lagen, säger mer om dig själv och din rättsuppfattning. Det säger att du inte respekterar grundlagens och Europakonventionens stadganden om att alla människor skall betraktas som oskyldiga tills deras skuld bevisats.Att inte rättsrepresentanter respekterar och försvarar dessa ytterst grundläggande rättsprinciper ger också tydliga signaler om vart detta en gång så stolta och respektabla land är på väg – utför!Jag kan ju också här tillägga att det är ju en väldig tur att du är född vit då du ju verkar mena att det är helt okay att överträda lagarna om det ”bara” berör bikers och ”unga män med arabiskt ursprung.

    När det gäller att bikers döms hårdare än andra vill jag bara citera ur Brottsbalken 29:2,punkt 6: Brottsbalken 29 kap 2 § 6 ska domstolen vid bedömning av varje brotts straffvärde också särskilt beakta om brottet varit ett led i en särskilt noggrant planlagd eller i en stor omfattning bedriven, brottslig verksamhet och i vilken den tilltalade spelat en betydande roll.
    Vidare har vi även artikel 3.2, i det av riksdagen antagna rambeslut om kampen mot organiserad brottslighet,som stadgar att medlemsstaterna ska vidta de åtgärder som krävs för att säkerställa,att det faktum att brott som avses i artikel 2 har begåtts inom ramen för en kriminell organisation får betraktas som en försvårande omständighet.
    Detta har gjort att ett antal fall, hur många saknar jag möjligheter till att bedöma och jag förstår att du aldrig ens hört talas om saken,drivits i akt och mening att förklara den åtalade för medlem i en kriminell organisation varvid straffvärdet kunnat ökas.

    I övrigt är jag böjd att hålla med dig. Vi tycks inte komma längre i vår debatt. Mestadels för att du vägrar svara på alla mina frågor och inte heller vill ta del av den statistik jag anvisat dig som berör just medlemmarna i de internationella klubbarna och som klart talr för min sak och emot din!

    Självklart försvarar jag din rätt att tycka annorlunda, även om detta tyckande inte är baserat på fakta, samt din självklara rätt att uttrycka dig.Jag tillhör ju själv en kultur som alltför länge förvägrats utrymme och röst i debatten!!

  9. Hin Says:

    Om Ha och andra outlaws vill stå utanför samhället och inte litar på staten varför utnyttjar man då bidrag i olika former. Vill man vara ”badass” ska man väl stå på egna ben. När man nu har accepterat samhällets hjälp så får man väl också följa dess spelregler fullt ut. Apprå på temen ”kriminella mc gäng” så måste ju även du fatta hur det ligger till. Polisen vet mycket väl att det finns justa bikers. De flesta är ju det,därför har termen”kriminella mc gäng” myntats för att göra skillnad mellan knuttar och huliganer på hjul.


    • Hin; jag håller absolut med om att man ska följa spelreglerna fullt ut. Du tolkar det som att MC-gängen inte är så kriminella eftersom de tar emot bidrag. Jag tolkar det som en del av deras kriminalitet att kvittera ut bidrag (mina skattepengar) utan att vara berättigade till det.


  10. Hi to all, the contents existing at this site are actually amazing for people knowledge, well, keep up the nice work fellows.


  11. Good day! Do you know if they make any plugins to help with SEO?
    I’m trying to get my blog to rank for some targeted keywords but I’m
    not seeing very good success. If you know of any please share.
    Many thanks!

  12. Omar Justice Says:

    Kriminalisera och förbjud MC-gängen och andra gäng som man gör i Tyskland. Frågan om gängen ”tar över” Sverige är irrelevant – när de genom hot och terror kan få ett helt samhälle att inte våga öppna munnen är vi förlorade, oavsett om rättsväsende och polis har våldsmonopolet.


Lämna en kommentar